Kockari varali sa radioaktivnim kartama

Vlasnica restorana u Nemačkoj u problemu je sa zakonom jer je navodno obeležavala karte radioaktivnom materijom i tako varala u igrama.
Kockari varali sa radioaktivnim kartama
Foto: Pixabay
Berlinska policija je saopštila da je 41-ogodišnja žena na neke karte mazala jod-125 što je kockarima koji su imali odredjeni detektor omogućavalo da znaju o kojim kartama se radi.
 
Policija je istragu pokrenula kada su delovi radioaktivnih karata prošle godine pronadjeni tokom redovne provere djubretarskog kamiona u fabrici za reciklažu. Istraga je potom pratila putanju kamiona da bi otkrila izvor karata.
 
Ranije ovog meseca je izvršena racija u restoranu i drugim nekretninama osumnjičene i pronadjeno je 13 karata s radioaktivnom materijom. Još uvek se istražuje koliko je novca zaradjeno šemom varanja na kartama.
 
U saopštenju je navedeno da se jod-125 obično koristi u medicinske svrhe i da predstavlja rizik po zdravlje samo putem direktnog kontakta bez zaštite.
  • Zivan

    29.11.2017 09:12
    I kocoši prate i primenjuju najnovija dostignuća...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.