Operacija pupka sve traženiji estetski zahvat

Operacija pupka najnoviji je trend kojem se podvrgava veliki broj žena s ciljem da imaju idealan izgled stomaka.
Operacija pupka sve traženiji estetski zahvat
Foto: Pixabay
Kako su rekli ugledni plastični hirurzi, žene dolaze sa zahtevom da njihov pupak izgleda kao pupak Džesike Simpson ili Emili Ratajkovski.
 
Dr Metju Šulman rekao je kako se broj ovih operacija udvostručio tokom poslednjih godina. Samo u njegovoj klinici se uradi do 15 operacija mesečno, a glavnim krivcem smatra društvene mreže.
 
"Postajemo sve više društvo orijentisano na izgled. Ljudi su svesniji svojih tela na Instagramu i razumeju da postoji način da njihov pupak izgleda bolje", kazao je Šulman.
 
Prema podacima portala RealSelf, na kojem se ocenjuju klinike i lekari koji se bave plastičnom i estetskom hirurgijom, broj operacija pupka povećan je za 12 odsto u SAD-u samo prošle godine. Najčešće se za operacije odlučuju pre proleća.
 
"Pupak je bitan deo naše anatomije iz kozmetičke perspektive. Ako ste na plaži i imate ružan pupak, teško ćete izgledati seksi", rekao je dr Tomas Speri.
 
Ističe da je idealan pupak ovalan i vertikalno orijentisan, jer čini da naš torzo izgleda duže i mršavije.
 
Ova operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom u kombinaciji sa sedativima. Napravi se mali rez oko pupka, a potom menja oblik i koža na pupku kako bi se dobio željeni oblik. 
  • Vraška šunka

    21.02.2018 12:10
    500 evara
    Imam savršen pupak, pa ako nekome treba...
  • Sosa

    21.02.2018 11:28
    Al smo mi prsli kao vrsta da je vec tuzno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin