FOTO: Nastavnik u Gani predaje informatiku bez kompjutera, crta na tabli

Nastavnik iz Gane informatiku predaje bez kompjutera, tako što učenicima na tabli crta izgled programskog prozora i objašnjava čemu služi koja funkcija.
Nastavnik je na svom nalogu na Fejsbuku postavio nekoliko fotografija iz učionice, na kojima se vidi on ispred table na kojoj je nacrtan početni prozor programa Word.
 
"Predavanje informatike u školama u Gani je veoma smešno", napisao je pored.
 
Ričard Apija Akoto objasnio je da mnogo voli svoj posao i svoje učenike, pa onda mora da učini najviše što može sa onim što mu je na raspolaganju.
 
Akoto je naveo da škola u kojoj predaje nije imala kompjutere od 2011. godine, uprkos tome što je jedan deo ispita za upis u srednju školu informatika.
 
 
"Već neko vreme se dovijamo kako možemo. Volim da postavljam zanimljive fotografije na Fejsbuk. Nisam znao da će privući ovoliko pažnje", rekao je Akoto.
 
Nakon što su fotografije podeljene hiljade puta i privukle veliki broj komentara, Majkrosoft je obećao da će obezbediti Akotu svu potrebnu opremu.
  • Pozdrav sa zapada

    06.03.2018 00:00
    I ja sam tako ucila i polagala "Uvod u programiranje" na PMF-u 1993/94 godine. Usput, radim kao profesor matematike/informatike na jednom americkom univerzitetu i ti studenti iz Gane su mnogo bolji od Amerikanaca koji se rode sa kompjuterom
  • Lila

    02.03.2018 17:36
    @pera @limanac
    Bio je kasnije i LILA 777 emulator na laboratorijskim vežbama :D
  • Simonida

    02.03.2018 09:04
    Ganci
    Gori smo mi Ganci i od pravih Ganaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin