Zavod za zapošljavanje slepom Slovencu ponudio posao vozača

Nezaposleni Slovenac dobio je od Zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na konkurs za posao vozača autobusa.
Zavod za zapošljavanje slepom Slovencu ponudio posao vozača
Foto: Pixabay
Nakon što je to objavio na društvenim mrežama, odgovorni su mu se izvinili. 
 
Sebastijan Kamenik iz Celja kaže da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa. Ta mu se želja, eto, gotovo i ostvarila.
 
- Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete. Shvatam da službenici u zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obaveštenja o raspoloživim radnim mestima jer moraju da ispune svoje kvote. Ali, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu - kazao je Kamenik.
 
Dodao je da Zavod za nezaposlene osobe s invaliditetom ima sve podatke o radnim sposobnostima i posebnog savetnika za tu kategoriju.
 
Kako kaže, njegov slučaj nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, javile su mu se i neke druge slabovide ili slepe kolege s berze, tvrdeći da su porukama preko telefona ili pismenim obaveštenjima na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mesta u pilani, mesari, pa čak i u vojsci.
  • Pufta

    04.03.2018 10:13
    @irena
    Waffe priznaje samo Srbiju cara Dušana - od Atlantika do Crnog mora i od Baltika do Sredozemlja... Razumete... Gledao je seriju "Nemanjići", uključujući i reprize, pa je sve to u njegovoj glavi naraslo...
  • irena

    03.03.2018 17:58
    Waffe, kako u Srbiji, pa od kad je Slovenija i Celje u Srbiji?
  • Waffe

    03.03.2018 13:47
    Pa ovo ima samo u Srbiji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.