VIDEO: Zbog rasističkog incidenta u kafiću, radnici Starbaksa idu na obuku

Američki lanac kafeterija Starbaks saopštio je da će zatvoriti više od 8.000 lokala u SAD na nekoliko sati idućeg meseca da bi njegovih gotovo 175.000 zaposlenih prošlo kroz obuku o rasizmu.
VIDEO: Zbog rasističkog incidenta u kafiću, radnici Starbaksa idu na obuku
Foto: Pixabay
Ovo je objavljeno posle slučaja u kome su dva crnca uhapšena u kafeteriji Starbaksa u Filadelfiji pošto su zaposleni pozvali policiju da prijave da su tu nezakonito. To hapšenje je podstaklo proteste i pozive na bojkot Starbaksa preko društvenih mreža.
 
Kompanija je saopštila da će radnje i upravne zgrade biti zatvorene popodne 29. maja. Cilj obuke je da se "spreče akti diskriminacije u našim prodavnicama", navela je grupa u saopštenju.
 
Generalni direktor Starbaksa Kevnin Džonson je rekao da su hapšenja za svaku osudu, i prema navodima portparolke firme, sastao se s oštećenim ljudima lično. Takođe ima izveštaja da zaposleni koji je pozvao policiju da ih uhapsi više ne radi u kompaniji.
 
Dvojicu ljudi je privela policija ali su kasnije pušteni zbog nedostatka dokaza da je počinjen zločin. Video snimak hapšenja se brzo proširio preko društvenih meža i usledili su pozivi na bojkot tog lanca kafeterija.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin