Luksuzni nameštaj iz hotela Ric prodat za 7,3 miliona evra

Luksuzni nameštaj legendarnog pariskog hotela Ric prodat je na aukciji za 7,3 miliona evra, što je svetski rekord za industriju, objavila je aukcijska kuća Artcurial.
Pariski hotel, otvoren 1898. godine, koji je neko vreme bio dom Ernesta Hemingveja, Marsela Prusta i Koko Šanel, prodao je svih 10 hiljada predmeta ponuđenih na aukciji.
 
Među komadima nameštaja i drugim ukrasnim predmetima bili su i barske stolice iz bara Hemingvej, kada iz 19. veka i harfa iz dvorane Prust.
 
Prodaja predmeta sa slavne adrese Place Vendome nadmašila je slične aukcije, kako u Parizu tako i u ostatku sveta, navodi aukcijska kuća.
 
Na prodaji od 17. do 21. aprila bili su predmeti koje je Ric odlučio da ne zadrži nakon otvaranja u junu 2016. godine, kada je dovršena četvorogodišnja obnova hotela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.