U Parizu postavljeni ekološki pisoari sa žardinjerama

Gradske vlasti Pariza postavile su četiri ekološka pisoara na ulicama čiji će sadržaj biti iskorišćen kao đubrivo za biljke.
Radio Evropa 1 preneo je da su pisoari crvene boje sa žardinjerama kako bi se neutralisali neprijatni mirisi, postavljeni kao eksperimentalni projekat.
 
Sakupljeni urin iz tog muškog toaleta će biti recikliran tako što će ga stručnjaci mešati sa slamom i kasnije pretvarati u đubrivo namenjeno za bolji rast biljaka, rekao je Loran Lebo, naučnik iz Nanta koji je incijator projekta.
 
Ulični ekološki pisoari izazivaju radoznalost turista, ali su mnogi Parižani kritikovali projekat smatrajući da nema dovoljno privatnosti, jer nema kabine tako da svako može da zastane i gleda prolaznika koji koristi pisoar.
 
Na društvenim mrežama su se pojavili razni komentari od onih koji su šaljivi, do onih koji smatraju da je opet u pitanju neka "glupost pariskih vlasti".
 
Gradske vlasti navele su da su izabrana mesta privremena i da su otvoreni za sugestije da pisoari budu u zaklonjenijim mestima s više cveća, pošto se za sada nalaze nasred nekih prometnih ulica i mesta.
 
Pisoari su postavljeni u blizini železničke stanice kao i na poznatom trgu Kliši gde se nalaze brojne prodavnice.
  • Logika

    15.08.2018 08:39
    Pariska kultura
    Znači nije nekulturno izložiti pogledima nekog ko koristi poisoar?
    Onda su nepotrebni pretprostori u u WC-ima, a verovastno će uskoro bitio nepotrebna i vrata na WC kabinama.
  • Risto Kubura

    14.08.2018 17:28
    Ne smeš piškit u Portu
    Ako budu postavili takav toalet u Porti, moraće početi da uvoze slamu ...
  • misa avokado

    14.08.2018 15:13
    Odmah jedan u Katoličkoj porti, molim vas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin