Kamen sa Meseca prodat za više od 600.000 dolara

Deo kamena sa Meseca koji je pao na Zemlju prodat je na aukciji u Bostonu za više od 600.000 dolara.
Aukcijska kuća RR sa sedištem u Bostonu objavila je da je konačnu cenu od 612.500 dolara, za lunarni meteorit platio predstavnik koji radi sa kompleksom Tam Čak Pagoda u vijetnamskoj provinciji Ha Nam.
 
Aukcijska kuća je prvobitno predvidela da bi meteorit koji se sastoji od šest delića koji se uklapaju međusobno kao puzle, mogao biti prodat za 500.000 dolara.
 
Pronađen je prošle godine u pustoj oblasti Mauritanije, na severozapadu Afrike.
 
Smatra se da je to jedan od najznačajnijih lunarnih meteorita ikada pronađenih, pre svega zbog njegove veličine i "delimičnog omotača" nastalog usled ogromne temperature koju kamen dostiže dok pada ka Zemlji.
  • Patak

    22.10.2018 14:30
    Evo i prigodna NaFa prica
    Skora buducnost. Pokvarili se politicki odnosi izmedju Zemlje i kolonije na Mesecu pa zarate.
    Zemlja oprema medjumesecne svemirske brodove sa najmodernijim naoruzanjem, sve se pusi. Za to vreme drustvo izvidjaca na Mesecu skuplja kamenje. Dve korpe kamenja je bilo dovoljno Mesecarima da uniste Zemlju. Bacali kamena sa ramena.
  • Dule

    20.10.2018 09:18
    lepo
    Treba mu kvalitetan kamen za kupus...Kako covek ume sebe da ceni svaka cast....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.