Koriste zaleđene kondome da sebi olakšaju porođaj

Jedan novopečeni tata ima neobičan savet kako da mame olakšaju sebi bolove posle porođaja, a žene širom sveta su oduševljene.

Martin Venles kaže da je jedan od najboljih saveta koji je njegova žena dobila posle porođaja, u vezi sa tim kako da sebi olakša bolove, korišćenje "ledenih štapića".

Zapravo, reč je o kondomu napunjenom vodom i zaleđenom, koji novopečene mame treba da drže između nogu kako bi umanjile bolove i otok.

Martinova žena je u bolnici nakon porođaja dobila mali frižider napunjen zaleđenim kondomima, a to je i tehnika umanjenja postporođajnih bolova u koju se zaklinju mnoge žene.

Da li je to zaista dobra ideja ili je jedan od onih uvrnutih saveta koji se jednostavno prošire Internetom?

Ginekolog dr Šazia Malik kaže da je ovo odličan način da sebi olakšate bolove posle porođaja, ali da bi pre toga trebalo da se konsultujete sa svojim ginekologom, kako bi utvrdio da li je to preporučljivo u vašem konkretnom slučaju.

"Zaleđeni kondomi mogu da olakšaju bol i otok oko perineuma", kaže ginekolog.

Međutim, to ne znači da tek tako treba da poslušate savet, pre nego što se upoznate sa detaljima.

Najpre, nikako ne bi trebalo da prezervativ napunjen vodom i zaleđen stavljate u vaginu - trebalo bi da ga držite spolja, oko vulve i perineuma, kako biste umanjili bol i zapaljenje. U suprotnom, zaleđeni kondom ubačen u vaginu može da uzrokuje bolove i infekciju.

Takođe, ako odlučite da na ovaj način sebi olakšate postporođajne bolove, ne zaboravite da zaleđeni kondom prekrijete nekim platnom, kako ne biste led stavili direktno na spoljni deo genitalija.

"Ni slučajno ne stavljajte jedan zaleđeni kondom više puta, operite ruke pre nego što ih ‘napravite’, ali i nakon što ih stavite. Ne bih preporučila da ih koristite u slučaju da imate rane", savetuje ginekolog.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom