Otac istetovirao ožiljak kao što ima njegov sin

Dvadesetdevetogodišnji Ričard Dejvis iz Kardifa dirnuo je svoje bližnje ali i javnost nakon što je na svojim grudima istetovirao ožiljak poput onog koji ima njegov sin Bobi.
Otac istetovirao ožiljak kao što ima njegov sin
Foto: 021.rs
Uradio je to u znak podrške i kako bi njegov sin shvatio da će tata uvek biti tu.
 
Maleni Bobi je zadobio ožiljak nakon operacije srca koja mu je urađena kada je imao samo tri meseca. Rođen je sa pola srca. Za njegovo stanje saznali su u 20. nedelji trudnoće. Bebi je tada ustanovljeno da ima Tricuspidnu atresiju, sindrom hipoplastičnog desnog srca i defekt ventikularne septalne bolesti.
 
"Svet nam se srušio tada. Nismo znali ništa o tome i nismo znali šta to znači za našu bebu, ali suprug i ja smo znali jedno - borićemo se za našu bebu bez obzira na sve. To smo i uradili. Imala sam česte preglede i bila sam na posmatranju do kraja trudnoće", prisetila se mama Nataša.
 
 
Bobi je srećom rođen težak 3,1 kilogram i disao je samostalno, te mu operacija nije bila potrebna odmah. Tri meseca je proveo kod kuće, a onda se vratio u bolnicu gde je imao šestočasovnu operaciju. Kada napuni tri godine čeka ga još jedna operacija kojom će osigurati rad srca dok bude rastao.
 
U čast svoga sina i njegove borbenosti u prvim mesecima života, otac Ričard je istetovirao sinov ožiljak na svojim grudima kako ne bi bio jedini koji ga ima.
 
"Ričard je ovim hteo podigne i svest o kongenitalnoj bolesti srca koja je češća nego što mislimo. Želimo da pomognemo što većem broju porodica koje se suočavaju s ovim stanjem i neizvesnom budućnosti", kazala je Nataša.
 
Porodica Dejvis sada prikuplja sredstva kako bi pomogli i drugoj deci poput Bobija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom