Svaki treći roditelj u Srbiji bi ošamario dete ako je nepodnošljivo

Svaki treći roditelj u Srbiji bi ošamario svoje dete ako se "ponaša nepodnošljivo", pokazuju rezultati ispitivanja agencije "Smart Plus Research".
U istraživanju je 33,9 odsto ispitanika, koji imaju decu, dalo pozitivan odgovor na pitanje "da li biste ikada ošamarili svoje dete ako se ponaša nepodnošljivo". Svaki osmi bi bio spreman da udari i tuđe dete, u slučaju da ono prethodno udari njegovo dete - 11,8 odsto ispitanika koji, imaju decu dalo je pozitivan odgovor, a 88,2 odsto negativan. 
 
Na pitanje da li bi verbalno ili fizički napali medicinske radnike, radnike na šalteru zbog toga što ih "ignorišu" ili nepravedno vraćaju zbog toga što im "fali jedan papir", ispitanici su većinom dali negativan odgovor (61,9 odsto), ali više od trećine (38,1 odsto) je spremno i za takav čin. 
 
Ispitivanje agencije "Smart Plus Research" je pokazalo i da je skoro polovina građana Srbije spremna da opsuje pred neznancima, njih 46,3 odsto, a da čak petini (19,3 odsto) nije problem da pljunu na ulicu na javnom mestu.  
 
Istraživanje internet populacije na reprezentativnom uzorku (prema polu, godinama i regionu) je obuhvatilo 1.050 ispitanika iz cele Srbije starosti od 18 do 64 godine.
 
Podsetimo, jedan stariji građanin osuđen je na osam meseci zatvora jer je lupio "vaspitni" šamar svojoj unuci, o čemu više možete pročitati OVDE.
  • @@ha

    01.08.2017 16:21
    Odakle prica? Pa evo npr. odavde. Ako svakoga dana otvoris vesti, na bilo kojem sajtu, bar jedna nova je o nekoj zeni nad kojom je izvrseno nasilje. Druga varijanta je muskarac nad muskarcem, slabijim ili manje mocnim od sebe. Ne secam se kad sam poslednji put procitala pricu o nasilju zene nad muskarcem. Iako ne sumnjam da je nekad neka bila, toliko su retke da je stvarno sramno stavljati ih u isti kos i time relativizovati i umanjivati problem. Patologija patrijarhalnog i nasilnog drustva na Balkanu se uci u udzbenicima.
  • @ha

    01.08.2017 01:18
    gospodjo, u naslovu stoji - Svaki treći roditelj-odakle znate kog je pola roditelj i odakle vam prica o zeni, prolaznicima, braci po picu? mozda ocekujete da treba da pise roditeljka ili ste naprosto maliciozni?
    takodje je nejasno zasto delilac pravde mora biti uvek fizicki jaci i muskog pola? imamo gomilu primera sa deliteljkama pravde koje nisu bile jace, uostalom, sad imate nov zakon gospodjo pa mozete da samarate (gluposti) koliko hocete
  • ha

    31.07.2017 16:13
    Pa ne samo dete. I zenu. I komsiju. I prolaznika. i bracu po picu sa susednim stolom u kafani. I drugog vozaca u saobracaju. Upadljivo je da razlog nije univerzalan, moze biti bilo sta sto je delilac pravde procenio da mu je nepodnosljivo, a druga karakteristka je i da objekat nije toliko vazan, samo da je slabiji od njega tj. da ne moze da se adekvatno brani i vrati istom merom. Fuj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom