Udala se sama za sebe

Žena iz Italije održala je kompletnu ceremoniju i organizovala svadbeno veselje za 70 gostiju, a pritom se udala sama se sebe.
"Duboko verujem da svako od nas, u prvom redu mora biti zaljubljen u sebe i voleti samog sebe", kaže Laura Mesi, 40-godišnja fitnes instruktorka, koja dodaje: "Možete imati svoju bajku, a da vam pritom ne treba princ. Mislim da sam upravo to i dokazala."  
 
Naravno, sama ceremonija venčanja koja je održana nema nikakvu zakonsku težinu. Ipak, Mesijeva kaže da joj je drago što je postala deo sveprisutnijeg trenda širom sveta koji je već i dobio naziv - sologamija. 
 
Oni koji se zalažu za ova solo venčanja kažu da je zapravo reč o samoljublju i prihvatanju. Naime, oni žele da budu isto prihvaćeni kao i regularno venčani parovi. To što nemaju drugu polovinu, ne znači da nisu srećni u svom solo braku. 
 
Laura kaže da je na ideju ovog venčanja došla pre dve godine, kada je okončala vezu dugu čak 12 godina. 
 
"Tada sam rekla svojim prijateljima, ako ne nađem srodnu dušu do 40. rođendana, udaću se za samu sebe", kaže Laura i dodaje: "Ako jednog dana pronađem čoveka s kojim ću biti srećna, ok, biće mi drago. Ali i ovako želim da pokažem da nečija sreća ne treba da zavisi od princa na belom konju.
 
Mesijeva kaže da je prva Italijanka koja se udala sama za sebe. Naime, u maju se Nelo Ruđero, muškarac iz Napulja, oženio samim sebom, ali se još nijedna devojka nije udala sama za sebe. 
 
Ipak, ovo nije novina u svetu, jer se u Japanu već odavno žene i udaju za sebe. Štaviše, u Japanu postoji agencija koja organizuje svadbene ceremonije za žene koje žele da se udaju za sebe. 
 
Neki kažu da solo venčanja datiraju još iz 1993. godine, kada je zabeleženo prvo. Ova vrsta venčanja je bila tema mnogih knjiga. 
 
U SAD postoji veb-stranica koja nosi naziv "I Married Me", koja nudi sve za solo venčanje. U susednoj Kanadi postoji agencija "Marry Yourself Vancouver" koja više od godinu dana organizuje ovakva venčanja, čije popularnost raste iz dana u dan. 
 
Na početnoj stranici ovog veb-sajta stoji i natpis nad kojim se možete i zamisliti: "Singl je nova normala. Proslavite svoj solo status." 
 
Ipak, ne pozdravljaju svi ovaj trend, jer ga smatraju više nego narcisoidnim i irelevantnim. Slični komentari su se pojavili i ispod slika Mesijeve: "Zaista tužno", "Šta je s mozgom?" Mesijeva je samo kratko odgovorila na ove komentare. "Ništa i niko mi ne može skinuti osmeh sa lica, jer sam srećna ovakva kakva jesam", rekla je ona.
  • krcko

    28.09.2017 08:50
    Pa sta?
    Ako je vec seksualna orjentacija toliko bitna, pa npr homoseksualci mogu da se vencavaju, zasto ne bi mogli i "samoljubivi masturbatori"? Ako to svi rade zbog manjeg poreza, zasto to ne bi mogli bas svi, nego samo homoi heteroseksualci? Ocekujem da se uskoro jave i pedofili i zoofili, pa im nista necete moci. To je njegovo/njeno PRAVO, zar ne?
  • ???

    28.09.2017 08:19
    :-/
    O bože, kakvim se sve glupostima ljudi bave... Samoljublje, ccc.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom