VIDEO: Ova mama je rekorder u količini izdojenog mleka

U svom skladištu, na hladnom i sigurnom, trenutno čuva 147 litara izdojenog mleka.
VIDEO: Ova mama je rekorder u količini izdojenog mleka
Foto: Pixabay
"To nije čudno, to je prirodna stvar", kaže za sebe Elizabet koja "pati" od sindroma hiperlaktacije, a dnevno izdoji oko 6,6 litara mleka, što je previše za njeno dete.
 
Kad se malena dovoljno nahrani, mama Elizabet stavlja mleko u zamrzivač, a dosad je već donirala više od 2.100 litara izdojenog mleka. Dvostruko više od svetskog rekorda, pohvalila se Elizabet. 
 
Međutim, kaže da to nije lako. Lepo je znati da ste prava "elita", kako ona kaže za sebe. Kad bi se na izdajanje gledalo kao na olimpijski sport, ona bi zaista bila u samom vrhu, ali takva pozicija ima svoju cenu.
 
Ujutro je bude prepune grudi i tako već pune tri godine, koliko se "druži" s pumpicom za mleko, ali ponosno nastavlja dalje, jer njena hiperlaktacija može da spasi brojne živote.
 
Zato svoje mleko donira kome treba i kada treba, objasnila je i dodala: "Kome treba mleko, tu sam."
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.