U čast olimpijke napravljena prva Barbika s hidžabom

Olimpijka Ibtihaj Muhamad dobila je Barbi lutku koja je napravljena u njenu čast i to je ujedno prva Barbi s hidžabom na svetu.

Ovo je drugi put da Muhamad piše istoriju. Naime, prošle godine je debitovala u timu SAD-a na olimpijskim igrama i tako postala prva sportiskinja koja se takmičila u hidžabu.

Sada je poslužila kao nadahnuće za novu Barbi lutku, prvu koja nosi hidžab.

Lutka je najavljena u ponedeljak na Glamour Women of the Year samitu gde je Muhamad bila gošća programa Barbie Shero koja odaje priznanje pionirima i inovatorima. Portparol kompanije Mattel je rekao da će lutka biti dostupna na jesen naredne godine.

Osim hidžaba, lutka izrađena po uzoru na olimpijku u mačevanju nosi uniformu za mačevanje, Nike obuću, kacigu i mač.

"Barbi ne slavi Ibtihaj zbog njenog učešća na Olimpijskim igrama, nego zbog onog što je ističe. Ibtihaj je inspiracija brojnim devojkama koje nikada nisu videle sebe kao osobu koja će dobiti neku vrstu priznanja, a ova lutka će ih podsetiti da je sve moguće", rekao je Sejal Šah Miler, potpredsednik marketinga za Barbi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom