Najbolji prijatelji se venčali zbog poreza

Dvojica najboljih prijatelja iz Irske, koji su heteroseksualci, venčali su se kako bi izbegli plaćanje poreza na kuću, piše "Gardijan".
Kako navode, Met Marfi (83) želi da ostavi kuću svom najboljem prijatelju Majklu O’Salivenu (58), ali porez na nasledstvo bi u tom slučaju bio oko 50.000 evra, pa su zato odlučili da se venčaju kako bi izbegli plaćanje.
 
"Znam Metija 30 godina. Vodio sam ga mnogo puta na razne žurke i takve stvari. Postao je prijatelj sa mojim prijateljima, svi ga vole", kaže O’Saliven. 
 
"Gardijan" ističe da su obojica prošla kroz teške periode – O’Saliven je ostao bez kuće, dok Marfi boluje od artritisa. Kada se to dogodilo O’Saliven mu je pomagao oko svakodnevnog života i maltene bio i ostao njegov negovatelj. 
 
"Ostao sam uz njega neko vreme i pomagao mu, a Met je u jednom trenutku rekao ’zašto se ne bi doselio ovde’? Provodio bih tamo dosta vremena, ali nikada ne bih bio sve vreme. Na kraju je Met rekao da je jedini način na koji bi mogao da mi plati - jeste da mi ostavi kuću. Rekao je ostaviće mi kuću kako bih imao gde da živim kada on umre", ističe O’Saliven. 
 
Međutim, znali su da je porez na nasledstvo visok i da bi čak kuća morala da bude prodata da bi on imao dovoljno novca da ga plati. Ubrzo nakon toga njihov prijatelj je u šali pomenuo da bi trebalo da se venčaju kako bi izbegli plaćanje poreza. 
 
"Jedne noći mi je to rekao i ja sam odgovorio da bih mogao da budem s njim u braku", kaže O’Saliven. 
 
To se i dogodilo, a proslava je bila u obližnjem baru. O’Saliven je prethodno imao ženu, a Marfiju je to prvi brak. 
 
O’Saliven je posle ceremonije rekao: "Volim Meta i voli on mene... Kao prijatelja". 
 
Istopolni brakovi legalizovani su u Irskoj na refendumu u maju 2015. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom