VIDEO: Stolovi za povijanje beba i u muškim toaletima u Njujorku

U javnim muškim toaletima u Njujorku uskoro će, kao i u ženskim, biti postavljene police i stolovi na kojima će moći da menjaju pelene bebama.
VIDEO: Stolovi za povijanje beba i u muškim toaletima u Njujorku
Foto: Pixabay
Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je u utorak odlučio da u roku od šest meseci ta oprema treba da se postavi u svim javnim WC-ima, novim ili renoviranim, i u muškom i u ženskom delu.
 
"Novi propis će svim roditeljima obezbediti pristup opremi u javnim zgradama, bez obzira na pol", rekao je gradonačalenik koji je nedavno reizabran, ocenivši to kao "veliki korak napred" za roditelje u Njujorku. "Veoma često očevi, kao i svi roditelji koji ne dele poslove na muške i ženske, nemaju pristup resursima namenjenim porodicama. To treba da se promeni", rekao je De Blazio koji je priznao da je prepuštao supruzi Širlejn da menja pelene deci.
 
Pravi javni toaleti u Njujorku su relativno retki. Stanovnici Nujorka i turisti tako koriste toalete u kafeima, restoranima i tržnim centrima.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom