Najdeblji dečak na svetu smršao dovoljno da može da ide u školu

Pre samo dve godine dečak iz Indonezije Arja Perman bio je neverovatno gojazan i imao je 200 kilograma.
Njegova prekomerna težina sprečavala ga je da s ekreće, igra i nije mogao ni da sedi bez nečije pomoći. 
 
Nakon što je rođen sa 3,17 kg, Arja je jeo pet puta dnevno, a često bi pojeo koliko i dve odrasle osobe. Gojio se nenormalnom brzinom, a njegovi roditelji Rojakah i Ade su pokušali da učine sve kako bi pomogli svom sinu. Odveli su ga i kod lekara u svom selu, ali on nije video ništa alarmantno u čitavoj situaciji.
 
Dečakova ishrana je uključivala veliki broj ugljenohiradata i masnoća, a roditelji su počeli da se brinu jer su uvideli da ga prekomerna težina sprečava da vodi normalan život.
 
Majka Rokajah jednom prilikom za medije je izjavila da se oseća bespomoćno.
 
"On je konstantno gladan i jede ogromne količine hrane. Takođe, stalno se žali na otežano disanje, ali sve što radi jeste da jede i spava. Nema većeg bola nego kad vidite svog sina da se pati, a s druge strane nijedna majka ne može da zabrani detetu da jede. Nemamo dovoljno novca da konsultujemo doktore jer smo većinu potrošili na njegovu ishranu", dodala je dečakova majka.
 
Nakon što je dečakova priča postala planetarno poznata, stručnjaci su odlučili da mu pomognu. Sada dve godine kasnije, Arja je u mnogo boljem zdravstvenom stanju jer je svoju težinu uspeo da smanji na 121 kilogram. Sada može normalno da hoda, trči, igra fudbal, badminton i da ide u školu.
 
Njegova ishrana sada se sastoji od svežeg voća i povrća, malo pirinča i dijetalnog mleka.
 
Išao je i na hiruršku operaciju smanjenja želuca, što mu je pomoglo pri gubitku težine, s obzirom na to da je konzumirao manje obroke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom