FOTO: Leteći hoteli će odvesti goste do udaljenih destinacija

Globalna arhitektonska firma HOK kreirala je konceptualni predlog za flotu dronova koji bi služili kao prenosivi hoteli što bi omogućilo korisnicima da dođu na udaljene lokacije.

Projekat nazvan "Driftscape" koristi tehnologiju drona kako bi kreirao mobilne kontejnere koji bi mogli da lete oko sveta i budu smešteni u područjima koja nisu obično pogodna za izgradnju hotela.

Dizajn je predat stručnim dizajnerima koji ga moraju dodatno razviti i ubediti ugostiteljsku industriju da je on bitan i izvodiv.

"Driftscape hotel omogućava gostima da iskuse lokacije koje ostavljaju bez daha iz udobnosti ličnog Driftcrafta. Dok se u njemu nalaze mogu iskusiti unapred izabrane delove poput Serengetija, Velikog kanjona Kolorada ili vodopada Pearl u Kini", navodi firma HOK.

Na šemi su prikazane dve vrste modularnih jedinica. Jedna koja se zove Driftcraft imala bi 19 kvadratnih metara i sadržala bi spavaću sobu za dve osobe. Dodirom na dugme opservacijska zona bi se transformisala u krevet. Sa strana bi se nalazili prilagodljivi stolovi. Treći deo sadržao bi lavabo, tuš kabinu i wc šolju. Svaki Driftscape bi imao direktnu komunikaciju s komandnim centrom.

Druga modularna jedinica bi se prostirala na 232 metra kvadratna u kojem bi se nalazili sadržaji za pomoćne usluge.

Predstavljene su tri velika kontejnera koja su povezana i zajedno formiraju bazu Oaza. U njemu bi se nalazili komunalni salon, restoran i dvorište.

 

Gradili bi se od polimernih zidova koji bi omogućio pogled od 360 stepeni i struktura manje težine. Imali bi struju putem biosistema koji je razvila avionska industrija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.