Dalmacija: Ležaljke neće smeti da zauzimaju ni polovinu plaže

Splitsko-dalmatinska županija odlučila je da uvede red na brojne plaže na svom području i donose su nova pravila.
Na plažama u Dalmaciji biće zabranjeno ograđivanje plaža i naplaćivanje ulaza, a takođe će se ograničiti površina koju mogu da zauzimaju ležaljke.
 
"Domaći ljudi će apsolutno imati prednost i pobrinućemo se da ne dođe do ekspanzije komercijalnih sadržaja zbog kojih bi plaže postale nedostupne", rekao je Stipe Čogelja zadužen za turizam.
 
Svojih desetak predloga već je uputila i policija. Ona traži da barem na plažama koje su pod koncesijom budu osigurani ormarići za zaključavanje vrednih stvari, kao i mesta za bicikle.
 
Čogelja je potvrdio da ubuduće neće biti dozvoljeno zauzimanje plaže ležaljkama na površini većoj od 40 odsto, ali i da će one morati biti odložene sa strane i postavljene uz obalu tek na zahtev korisnika. Izuzeci će eventualno biti mogući na plažama uz hotele visoke kategorije, ali i tamo će ležaljke moći biti postavljene tek u dva reda i minimalno deset do petnaest metara od mora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.