Bizarne žalbe srpskih turista: od ljubičastih zavesa do pohotnog gledanja supruge

Do kraja jula turistički inspektori su primili 176 žalbi na rad turističkih agencija, od čega je bilo 114 osnovanih, a spisak onoga na šta se sugrađani žale vrlo je dugačak i raznolik.

Našim turistima ovogodišnji odmor uspele su da upropaste pčele na Tasosu, laste na Rodosu, komarci na Halkidikiju i jedan miš u Pargi. Pored osnovanih primedbi koje je primila Turistička inspekcija, bilo je dosta i neosnovanih, pa čak i smešnih.

"Izgleda da turisti ove godine stresa nisu mogli da se oslobode ni na odmoru pa smo imali mnogo prijava koje više govore o njima nego o samim destinacijama. Tako su žalbe stizale na komarce, loše vreme, oštro kamenje, zatvorenu diskoteku, ringle koje su imale braon krug. Broj pritužbi je isti kao lane ali ima duplo više neosnovanih", rekao je Aleksandar Seničić, direktor nacionalne asocijacije YUTA.

Prema njegovim rečima, najčešće su se primedbe odnosile na izgled kuće ili hotela koje, smatraju turisti, bolje izgledaju na slici nego uživo, zatim na smeštaj koji je ili preblizu ili predaleko od centra zbivanja, a česte su prijave i na račun ostalih nacija koje borave u hotelima, a jedna se žena žalila što u njenom hotelu borave deca sa posebnim potrebama koja su joj smetala tokom obroka.

U agencijama kažu da najbesmislenije žalbe stižu od sudija, policajaca i novinara, koji vodiče legitimišu, slikaju ih i uzimaju im izjave, da bi posle u Beogradu potegli veze da dvoj slučaj isteraju na čistinu i vodiče prozovu imenom i prezimenom.

Jedna agencija je ove godine dobila žalbu za Tursku, iako uopšte nema aranžmane za ovu zemlju, a putnik je obrazložio da je to žalba na putovanje od pre tri godine, što mu dozvoljava Zakon o potrošačima.

"Turističke agencije nikom ne obećavaju dobar društveni život, već samo smeštaj i uslugu prema programu. Žalbe na depresivne ljubičaste zavese, paradajz koji je sečen na pola a ne na četvrtine, sobarice na Kritu koje govore samo engleski, na korale i sunce koje prži, nismo uzimali u obzir", kaže Seničić.

Bilo je i komičnih žalbi, pa je tako jedan muškarac napisao žalbu da su njegovu pratilju (plavušu) u Egiptu "požudno gledali lokalni muškarci" a drugu žena koja se požalila da joj je u toku noći u sobu ušao nepoznati muškarac u crvenom šortsu i mlekom za telo joj namazao desno stopalo. 

  • Kik

    21.08.2023 09:54
    Užas u Turskoj
    Hotel je moonlight bodrum. Živi užas jer se radi o hostelu koji se reklamira kao all-incl hotel.
    Agencije uopšte ne obraćaju pažnju šta prodaju
  • Vandali

    29.08.2016 15:54
    Naravno da sobarice treba da govore jezik gosta, ili neko ko naređuje sobaricama.
    Kako da gost prenese svoj zahtev? Izgleda potcenjujete moć srpskog novca.
    Bio sam svedok kako češki turisti dobijaju povraćaj 20% uplaćene sume za 7 dana, jer je crnogorski hotel lažno reklamirao da na meniju bara imaju određenu ribu.
    Kada je ustanovljeno da nemaju, gost je zatražio i dobio povraćaj, da agenciji ne bi bilo zabranjeno da radi u Češkoj. To je evropski i svetski, i naši gosti to treba češće da koriste.
    A ne, skrljam preko 800 evra za smeštaj, dođe četvoro mladih srpskih vandala, i treba do kraja odmora da spavam sa vatom u ušima, zatvorenih svih vrata i prozora, jer ne postoji zakon ni bilo ko ko bi reagovao na celonoćno uznemiravanje 12 porodica sa decom, uništen sledeći dan. Dobro je da to četvoro dece nisu doživeli linč... jadni im roditelji.
    Ne, nisu to žurke. To su demoni sa ubrizganom hemijom i nadojeni alkoholom.
    Žurke i pevanje, to je nešto drugo.
  • pravda

    19.08.2016 11:21
    kakvi beskicmenjaci
    To sto je njima smetalo govori koliko su kilavi i pokondirene tikve...

    Kazu da im smeta "sobarice koje pricaju samo engleski"...a kako da pricaju da nece srpski da pricaju, zasto takve budale i primitivci idu uopste u druge drzave? Za takve je samo primitivni Balkan. Ali eto odlicno da su to rekli jer sam ja dobio informaciju gde cu da idem ako hocu u Grcku :) na kulturno mesto koje zna medjunarodni jezik...

    A ovi sto se zale na gledanje, sto su birali zenu/devojku koja voli da se pokazuje na razne nacine. Samo onaj sto je mazao kremu nedozvoljeno je pocinio pseci zlocin, jer je ispao bedni ciganski pas, posto nije samo gledao nego protiv volje dodiriovao i to jos nocu.

    Koliko su mnogi ljudi psihicki iskrivljeni kad opravdavaju sebi da osudjuju cak i kako ih nejko gleda...koji egoizam i pokvarenosti i dvolicnost....ali to su "srpske nacije", ima malo i ruskih gena i drugih pa su izgleda nezgodne kombinacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.