Šta je sve zabranjeno u Diznilendu

Kako bi ostao "najsrećnije mesto na svetu", Diznilend ima listu pravila i stvari koje su strogo zabranjene posetiocima, a koja se ljubiteljima selfija sigurno neće dopasti.

Diznilend parkova ima sedam na svetu, i to u Floridi, Kaloforniji, Francuskoj, na Havajima, u Tokiju, Šangaju i Hong Kongu. Svaki od njih ima zajednička, ali i sopstvena pravila kojima ograničava ponašanje gostiju.

Pojedini ljubitelji selfija biće razočarani kada čuju da je zabranjeno u park unositi selfi štapove. Dronovi i velika postolja za kamere su takođe zabranjeni, kao i kolica šira od 95 cm, staklene posude (osim malih staklenih posuda u kojima stoje kašice za bebe), zatim ljubimci, stolice na rasklapanje, alkohol i oružje.

Gosti će biti proterani i ako drže govor, ili ako se pobune protiv zabrane pušenja u neoznačenim oblastima u parku.

Kada je reč o vožnjama, strogo se zabranjuje upadanje preko reda, fotografisanje sa uključenim blicem unutar prostorija i snimanje za vreme vožnje.

Još neke od zabrana su:

-osim upadanja, i pridruživanje nekome ko već stoji u redu

- snimanje filmova ili reklama, kao i davanje snimljenog materijala u komercijalmne svrhe

- baloni na naduvavanje u delu Kraljevstvo životinja, kako ne bi uplašili životinje ako puknu

- unošenje kofera šireg od 63 cm

- hranjenje životinja

- pokazivanje tetovaža

- letenje dronova

- izuvanje cipela ili skidanje majice

- trčanje

- psovanje

- zabranjeno je odraslima da nose kostime

- prodaja nečega i distribucija robe

- nošenje maske, osim ako je u medicinske svrhe

- voženje skejborda ili rolera. 

  • Sima

    16.09.2016 11:40
    Zabranjeno izuvanje cipela ili skidanje majice!
    Pantalone i gaće da skineš može?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.