Veliki kineski zid izbetoniran u lošoj restauraciji

Kineski lokalni zvaničnici našli su se na meti lavine kritika zbog katastrofalno izvedene restauracije dela Velikog zida.

Veliki kineski zid pretrpeo je restauraciju za koju stručnjaci smatraju da je jedna od najgorih ikada urađenih.

Veliki zid, star 700 godina, presvučen je slojem belog cementa na granici između provincija Liaoning i Habei, u dužini od osam kilometara, na delu poznatom i kao "najlepši, divlji Veliki zid". Odbrambeni položaji i stražarske kule uništeni su, a zid poravnat kao deo projekta koji je pokrenut kako bi se sprečilo dalje propadanje.

- Drago mi je što se Miloska Venera ne nalazi u Kini jer bi joj neko dodao ruke - samo je jedan od komentara na Internetu.

Direktor udruženja za zaštitu Velikog kineskog zida, Dong Jaohui, rekao je da je restauracija izvedena "veoma loše".

- Upropašćen je originalan izgled Velikog kineskog zida i od naroda je oduzet bitan deo istorije - izjavio je Jaohui. On je napomenuo da je neophodno da vlada reguliše propise u vezi s restauracijom ovog kineskog kulturno-istorijskog blaga.

  • usveserazumem;)

    23.09.2016 15:44
    bolje nego da je zatrpan od odredjene konzervatorke . taj beton je verovatno nepropustan za vlagu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja