FOTO: Kafić u kojem su hrana, piće i internet besplatni, a naplaćuje se vreme

U Mančesteru na severu Engelske postoji neobičan kafić, u kojem gost neće platiti pojedenu hranu i popijeno piće već vreme koje u njemu provede.

Ziferblat je kafić u kojem su vam na raposlaganju hrana, piće i bežični internet, koje možete koristiti u neograničenim količinama, a na izlasku ćete platiti samo vreme boravka i to šest penija za minut. 

U prostranom objektu, koji odiše kućnom atmosferom, s kaučevima i ležernim foteljama, vlasnici primenjuju potpuno novi poslovni model u ugostiteljstvu, a gosti opisuju da se u njemu osećaju kao da su u svom domu.

Koncept je zaživeo u Rusiji i mali lanac lokala sada se širi i po Velikoj Britaniji. Prvi je otvoren u Londonu pre dve i po godine, zatim u Liverpulu i Mančesteru, a u pripremi je otvaranje još nekoliko istih lokala.


 

Teme

vreme

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja