Parovi koji žele da im veza traje treba da se poljube na ovim stepenicama

Očaravajući meksički gradić Gvanahuato, osim simpatičnih popločanih ulica i zgrada iz kolonijalnog vremena, poznat je po još nečemu - Aleji poljubaca.

Kao što samo ime kaže, ovde mladi, ali i stari parovi dolaze i čekaju u redu da bi se poljubili i tako "kupili" 15 godina sreće. Par za sreću treba da se poljubi na trećem stepeniku stepeništa koje se nalazi u uskoj uličici.

Kako je nastala legenda o poljupcu koji donosi sreću?

U ovoj ulici nekada davno živeli su Ana i Karlos. Ana je bila bogata Špankinja koja je živela na levoj strani ulice, a preko puta nje bio je Karlos, siromašni rudar. Njihovi balkoni gotovo da su se dodirivali i ljubav se razvila. Jedne večeri Anin otac uhvatio je mladi par kako se ljubi preko uskog prolaza između sva balkona.

Otac je Anu upozorio da će je, ako se to ponovi, ubiti. Naredne večeri par se opet poljubio, Anin otac ih je uhvatio i zario bodež u srce svoje ćerke. Prema nekim pričama, Karlos je skočio da je spase, ali je umesto toga pao na pločnik, na treći stepenik, i slomio vrat.

Danas, prema pričama, Karlosov duh se tamo zadržava i pazi na ljubavnike koji žele da njihova romansa traje. Ako se poljube na trećem stepeniku, imaće 15 godina sreće, a ako ga preskoče - 7 godina nesreće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja