VIDEO: Neobični festivali širom sveta

Ne, ovde sigurno nećete pronaći InMusic, EXIT i slične, "normalne" festivale. Ovi su toliko neobični da za mnoge od njih verovatno nikada niste čuli, a ako uživate u pomalo neobičnim stvarima, ovi festivali će vam se verovatno toliko svideti da ćete poželeti što pre da ih posetite.

Festival blata (Južna Koreja)

Vreme održavanja: 21-30. jul

Boryeong festival se održava se na tri kilometra dugoj peščanoj plaži na jugozapadu zemlje. Blato se smatra lekovitim, tako da većina posetilaca ovde dolazi zbog blatnih kupki i masaža, ali i na rvanje u blatu.

Bacanje koza (Španija)

Vreme održavanja: 23. januar

Malo selo obeležava Dan Svetog Vinsenta na zaista neobičan način: bacanjem živih koza s crkve, koje onda hvata okupljeno mnoštvo. Ipak, pre 15 godina se prestalo sa bacanjem živih koza, jer se dogodilo nekoliko nezgoda...

Kotrljanje sira (Engleska)

Vreme održavanja: 29. maj

Na Kuperovom brdu u Glosterširu održava se festival koji iz godine u godinu posećuje na desetine hiljada ljudi. Niz brdo se baci četiri kilograma težak sir koji takmičari pokušavaju da uhvate, međutim, taj zadatak je veoma težak s obzirom na to da je najveće izmerena brzina sira jednom dostigla 113 kilometara na sat. Nije ni čudo što se ovde svake godine događaju spektakularni padovi, a slomljenih kostiju ima u izobilju.

Festival tuče (Bolivija)

Vreme održavanja: 7. maj

Ovaj festival teško da može da se svidi uverenim pacifistima. Naime, jednom godišnje stotine muškaraca u bolivijskom gradu Macha, nakon uživanja u domaćim alkoholnim pićima, izlaze na ulicu i započinju međusobne tuče. Bacaju se i kamenja, ali najčešće rade šake, a na festivalu, tokom istorije je zabeleženo i nekoliko smrtnih slučajeva. Ali ko prođe bez ozbiljnijih povreda, posle uživa u tradicionalnim plesovima, muzici i sličnom.

Festival preskakanja beba (Španija)

Vreme održavanja: 18. jun

Ovaj festival traje već duže od 400 godina. Naime, novorođenčad poređaju na ulicu, nakon čega ih preskoči čovek obučen u žuto i na taj način decu odreši greha. Naravno, oslobađanje navedenog greha se radi i krštenjem, ali lokalci ne odustaju od ove tradicije.

Festival bojenja tela (Austrija)

Vreme održavanja: od 28. do 30. jula

"Body painting" prilično je popularan u poslednjih nekoliko godina, a ono što umetnici urade na telima su zaista prava remek dela. Ove godine festival slavi 20. godišnjicu, pa su najavljena razna čuda.

Festival nošenja supruga (Finska)

Vreme održavanja: 30. jun i 1. jul

Muškarci nose svoje supruge, preciznije rečeno, trkaju se sa njima. Postoji nekoliko tehnika nošenja supruga, a nagrada za pobednika je primamljiva. Naime, koliko vam je supruga teška, toliko litara piva dobijate.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja