Gradovi sa najboljim karnevalima

Ako volite zabave pod maskama, pogledajte listu destinacija koje biste mogli da posetite.
Rio de Žaneiro
 
Najpoznatiji i najveći karneval na svetu održava se svake godine u Riju de Žaneiru. Reč je o jednom od najvažnijih događaja za brazilsku kulturu, koji počinje 40 dana pre Uskrsa. Na ulice tada izlazi nekoliko miliona ljudi, pleše se samba, a zabava traje u celom gradu. Svakako jedna od stvari koju bi bilo dobro staviti na "listu želja".
 
Venecija
 
Karneval donosi slavlje u sve italijanske gradove, ali je svakako najpoznatiji venecijanski. Ako ste ikad hteli da budete neko drugi, ovo je pravo mesto za vas jer su maske zaista spektakularne. Karneval počinje dve subote pre čiste srede i završava se na veliki četvrtak. Za to vreme možete da uživate u raznim koncertima i paradama koje su besplatne za posetioce.
 
Nju Orleans
 
Ovaj grad nije poznat samo kao kolevka džeza, već i kao mesto gde se održava verovatno najbolji karneval posle Rija i Venecije - Mardi Gras. Ovde su maske možda i najkreativnije, a svake godine se za vreme karnevala u grad slije reka turista.
 
Port of Spejn
 
Glavni grad države Trinidad i Tobago čuven je po svojim karnevalima. Reč je o najvećem događaju takvog tipa na Karibima, tokom kojeg se često prepliću proslave "robova" s katoličkim običajima. Lokalci radosno plešu ulicama, a ovde ćete moći da probate i hranu kakve nema nigde na zapadnoj hemisferi.
 
Montevideo
 
I prestonica Urugvaja ima poznatu karnevalsku svečanost. Ako se ovde zateknete krajem januara ili početkom februara, nemojte da vas začudi zvuk bubnjeva s gradskih ulica. U slučaju da grad posetite u neko drugo vreme, znajte da se ovde nalazi i Muzej karnevala, pa možete da zavirite u njega.
 
Kvebek
 
Kvebek je za vreme karnevala posebno uređen i okićen, a najviše se slave zimski sportovi. Grad je pun klizališta, ledenih skulptura, ali i raznih šou programa koji uključuju skijanje, hokej i pse koji vuku sanke. Sve u svemu, reč je o malo drugačijem karnevalu.
 
Santa Kruz de Tenerife
 
Ovde je zima prilično topla, pa ćete, dok se zabavljate pod maskama, uživati u sunčevim zracima. Karneval je prilično ekstravagantan, podseća pomalo i na onaj brazilski, a prijatna klima je samo još jedan plus za posetu ovom događaju.
 
Mazatlan
 
Najveći karneval u Meksiku i treći najveći na svetu održava se u Mazatlanu. Ovaj karneval zapravo je mešavina svega i svačega - marijačija, fijeste, hrišćanske tradicije... Vatrometi, parade i muzika uživo ovde su svakodnevica, pa posetite ovo mesto ako ste ljubitelj svega nabrojanog.
 
Bazel
 
U rodnom gradu Rodžera Federera karneval obično počinje nedelju dana nakon što se završe karnevali širom sveta. Reč je o jedinom svetskom protestantskom karnevalu u kojem učestvuje oko 20 hiljada ljudi. Traje od februara do marta.
 
Rijeka
 
U karnevalu u Rijeci učestvuju ljudi iz cele Hrvatske, ali i posetioci iz inostranstva. Vrhunac je parada u centru grada, a zaštitni znak karnevala su zvončari.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.