VIDEO: Vatreni vodopad vidljiv samo nekoliko minuta tokom godine

Majka priroda će i ove godine retkim srećnicima u čuvenom Nacionalnom parku Josemiti prirediti pravi spektakl, tzv. "vatropad" na vodopadu Konjski rep.

U pitanju je retka pojava do koje dolazi zbog specifičnog prelamanja svetla u specifičnim uslovima, tokom samo nekoliko dana godišnje, i to u trajanju od nekoliko minuta.

Februarska sunčeva svetlost pada pod određenim uglom na usek u čuvenoj steni El Kapitan, kroz koju tek ponekad, kada ima dovoljno snega ili kišnice tokom zime ili ranog proleća, teče vodopad Konjski rep. Tokom tih nekoliko minuta, vodopad se pretvara u "vatropad" kroz koji kao da protiče lava.

  • turista

    20.02.2017 10:33
    Imao sam tu srecu i prosle godine boravio u Nacionalnom parku Josemiti . Ono tamo je toliko fascinantno i prelepo da je recima nemoguce opisati . Kao da sam bio na drugoj planeti . Iskrena preporuka svakom .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja