Plavi voz postaje turistička atrakcija u BiH

Železnice Federacije BiH daće na korišćenje deo Titovog Plavog voza Nacionalnom parku "Una" za unapređenje turističke ponude najmlađeg parka prirode u ovom delu Evrope.

Delegacije Vlade Unsko-sanskog kantona i JP Nacionalni park "Una“ razgovarale su sa upravom Železnica Federacije BiH o revitalizaciji železničkog saobraćaja u ovom delu Bosne i Hercegovine.

Železnice su obećale Nacionalnom parku "Una" luksuzne deo Titovog Plavog voza koji se nalazi u Rajlovcu, a koji je sada van funkcije. Reč je o najluksuznijem delu Titovog Plavog voza, o restoran-vagonu koji će biti postavljen na Železničkoj stanici u Bihaću.

Taj deo Plavog biće na raspolaganju turističkim agencijama za atraktivnu panoramsku vožnju Smaragdnom dolinom. Voz će kako se planira saobraćati na relaciji Bihać-Martin Brod, kroz srce Nacionalnog parka Una.

Ipak, Plavi voz neće ove sezone biti u turističkoj ponudi jer ima problem sa motorom koji se mora naći u Italiji jer je reč o o Fijatovom motoru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja