Rekordna poseta njujorškom Metropolitenu

Njujorški muzej Metropoliten, koji pored glavne zgrade na Petoj aveniji na Menhetnu ima dve filijale Met klojsters (manastiri) i Met brojer (savremena umetnost), imao je ukupno sedam miliona posetilaca tokom prethodnih godinu dana.
Kako je saopštila uprava muzeja, drastično povećanje broja posetilaca je zasluga otvaranja Met brojera, koji je posetilo 505.590 posetilaca. 
 
Predsednik Metropolitena Denijel H. Vajs je tim povodom izjavio da ga raduje što su posetioci u tako velikom broju obišli stalne postavke, izložbe i programe muzeja, ali i da im je čast da su tako brojni posetioci izdvojili vreme da obiđu Metropoliten. Najveći muzej u SAD i jedan od najvećih na svetu je najposećenija turistička atrakcija u Njujorku i za domaće i za strane turiste. 
 
Turisti iz inostranstva čine, inače, 37 odsto posetilaca, ali rado ga posećuju i Njujorčani na koje odlazi 30 odsto posetilaca. Posetilaca iz neposredne okoline Njujorka je 12 odsto, a sva tri dela muzeja su dobila povelje od udruženja turističkih savetnika da su izvrsna atrakcija.
 
Izložbe koje su održane tokom protekle godine, poput "Jerusalim 1000-1400" i "Maks Bekman", imale su oko 200.000 posetilaca, dok je izložba "Vreme imperija: kineska umetnost u vreme dinastija Kin i Han" imala do sada 300.000 posetilaca, a zatvara se 16. jula.
 
Rekordnom broju posetilaca za period od prošlog do ovog 30. juna doprinele su i neke izložbe koje su trajale tokom leta, ali su produžene i tokom jeseni, kao što je "Izložba mode u vreme tehnologije", koja je zatvorena 5. septembra 2016. i imala je 752.995 posetilaca. Muzeje je posetilo više od 200.000 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih je 80.000 bilo iz njujorških škola.
  • 7

    14.07.2017 21:36
    Svi srpski glasači prošli kroz Metropoliten!
  • volim muzeje

    14.07.2017 16:35
    Gde smo mi od ovoga .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja