Paprene cene parkiranja u Dubrovniku

Gradske vlasti Dubrovnika povećale su cene parkiranja skoro duplo u najužem centru grada gde će sat vremena parkiranja iznositi 10 evra umesto dosadašnjih 5,5 evra tokom letnje sezone.
Prema novom cenovniku, dnevna parking karta u periodu od 1. maja do 31. oktobra ubuduće će koštati 202 evra. Parkiranje u Dubrovniku biće duplo skuplje i tokom zimske sezone, pa će sat koštati 5,5 evra, a dnevna karta 108 evra.
 
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je da veruje da je ova cena parkinga primerena lokaciji.
 
"Onaj ko želi da se parkira pored Straduna platiće tih 10 evra. Naši sugrađani imaju mogućnost kupovine mesečnih pretplatnih karata po ceni od osam evra, zavisno od zone", rekao je Franković.
 
Nedeljna karta za drugu parking zonu u Dubrovniku, odnosno parking oko istorijskog jezgra, tokom letnje sezone koštaće 202 evra, dok u zimskoj nedelju dana parkiranja košta 40,5 evra.
 
U Dubrovniku postoji pet parking zona - nulta, poslovna, druga, treća i parking Gradac, koji je rezervisan za korisnike povlašćenih pretplatnih karata, na koje imaju pravo stanovnici Dubrovnika i okolnih opština.
  • Torcida

    22.07.2017 23:53
    @Grgolj
    Mnogo gresis. Nije bas po trzisnim uslovima, veoma cesto sam u HR i mnogo deru. Cesto predjem u Sloveniju da bi jeo ko covek u istom mediteranskom ambijentu i sa istim kvalitetom usluge i istom posecenoscu samo sa duplo i vise manjim cenama.
    Ruiniranje Dubrovnika od strane turista je imaginarno za mene - iskreno i ne zanima me sta Dubrovnik zeli sa turistima. Kazem samo da im je ponuda ocajna i uopste nisu na nivou koji naplacuju - ne nude nista a deru.
  • Branislav

    22.07.2017 22:05
    Sat parkiranja u Zadru 10 kuna. Ulaz ili parking na bilo kojoj uredjenoj plazi u gradu i okolini 30 kuna. Evro je 7,4 kune. Pljacka. I onda se cude sto Cesi i Poljaci nose sve od kuce. Cak i sveza jaja. U radnjama sve skuplje nego u Italiji. U Grckoj nikad nisam platio parking pored plaze iako je tamo uredjen a u Hr nije. Naravno ni ulaz. Jedino je kafa jeftinija nego u Grckoj.
  • Grgolj

    22.07.2017 20:27
    Prihodi od turizma u Hvatskoj nigde nisu mizerni. Sve je - kao i svugde u svetu - postavljeno po tržišnim zakonitostima, iliti na bazi ponude i potražnje (tj. poljubi ili ostavi). Sniziti cene u Dubrovniku bilo bi fatalno: navala turista bi se utrostručila, varoš bi se ubrzano ruinirala. To važi i za sve druge atraktivne destinacije (kako u svetu, tako kod nas i svugde drugde.) Gledajmo se mi svog posla, a drugi neka se gledaju svog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja