Kazne za turiste koji ponesu pesak sa plaže

Poznata po besprekornim plažama, Sardinija će kažnjavati turiste koji žele da ponesu pesak s neke od plaža tog italijanskog ostrva.
Prema zakonu koji je stupio na snagu 1. avgusta, za četvoro turista je izrečena kazna od 1.000 evra pošto su pokušali da sa sobom ponesu pesak, kamenje ili školjke. Njihov pokušaj je otkriven na aerodromu u glavnom gradu ostrva, Kaljariju, navodi BBC.
 
Možda se čini da je odluka vlasti o kažnjavanju turista preterana, međutim lokalni žitelji su se godinama žalili na krađu prirodnih dobara.
 
Godine 1994. pristup čuvenoj ružičastoj plaži ostrva Budeli severoistočno od Sardinije bio je zabranjen zbog zabrinutosti za njenu budućnost. Lokalni mediji su naveli da je tokom tri letnja meseca 2015. godine na aerodromu Elmas oduzeto ukupno pet tona peska.
 
Slični slučajevi dešavali su se i na drugim aerodromima na ostrvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.