Severna Koreja zove turiste: Dođite, sigurniji smo od Londona

Severna Koreja otvorila je vrata ruskim turistima izdajući licencu za prvu putničku agenciju u Moskvi koja obećava "puno uranjanje" u nacionalnu kulturu i provod "sigurniji od večernje šetnje Londonom".

NKOREAN.RU, ruska kompanija licencirana od severnokorejske vlade, nudi organizovane ture za grupe do 10 osoba ili pojedince koji žele da upoznaju život te zemlje.

Provera i vodič

Oni koji putuju u Severnu Koreju moraju pre odlaska proći "proveru" i uvek biti u pratnji vodiča koji će nadgledati "odgovarajuće ponašanje turista i garantovati njihovu sigurnost". Fotografisanje strateških i vojnih objekata zabranjeno je, a dugotrajni razgovori s lokalnim stanovništvom "se ne preporučuju".

Severna Koreja je od početka prošle godine sprovela nuklearna ispitivanja i desetine raketnih testova, značajno povećavajući napetost na militariziranom korejskom poluostrvu, uprkos rezolucijama UN-a. Suočena s ekonomskim problemima koji su otežani višestrukim sankcijama, vlada Pjongjanga želi da razvije turizam kako bi zaradila novac.

Ima i festival piva

Najskuplja 15-dnevna turneja "potpunog uranjanja u kulturu Severne Koreje" košta oko 1.600 evra i uključuje posete farmama, fabrici mineralne vode, budističkom hramu, šetnje planinama i uvod u nacionalnu kuhinju. U ponudi su i posete brojnim muzejima osnivaču Kim Il-Sungu.

Ostale manje zahtevne ture uključuju opuštanje na plaži, avionski šou pa čak i festival piva.

Nije poznato koliko će ova putovanja biti popularna među Rusima koji su već imaju sklonost ka Evropi i pristupačnim odmaralištima Turske i Tajlanda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja