Viz Er više ne naplaćuje ručni prtljag

Aviokompanija Viz er (Wizz Air) saopštila je da je uvela nova pravila koja omogućavaju svim putnicima jedan besplatan komad ručnog prtljaga.
Viz Er više ne naplaćuje ručni prtljag
Foto: Pixabay
Kako se navodi, putnici imaju pravo na jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23 centimetara i maksimalne težine 10 kilograma, što je uključeno u cenu karte. 
 
Osim toga, kako dodaju, putnici mogu da unesu i robu koju su kupili u djuti fri (duty free) prodavnici na aerodromu nakon pasoške kontrole. 
 
Viz Er je najveća niskobudžetna (low-cost) avio kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, koja koristi flotu od 86 aviona Airbus A320 i A321 na preko 500 linija, povezujući 144 destinacija u 43 zemlje.
  • Nik

    31.10.2017 13:12
    Letim njima godinama i nikada i nisu naplacivali takvu vrstu prtljaga. Ovo neki placeni marketing?
  • Eh

    31.10.2017 07:15
    Pre ili kasnije...
    Znam djuti-fri koji prodaju i plazma televizore (koji su teški), kao i frižidere...
    A ako nađeš prijatelje u njima (platiš) mogu i trosed da unesu u djuti fri i prodaju ti ga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.