Cene letovanja u Grčkoj skaču za 10 odsto

Najveći broj turista u novogodišnjoj noći u hotelima u Solunu bio je iz Srbije.
Cene letovanja u Grčkoj skaču za 10 odsto
Foto: Pixabay
Kako piše "Danas", blizinu drugog po veličini grčkog grada iskoristili su turisti iz južnih krajeva Srbije kojima je Solun bliži od prestoničkog Beograda. Noćenje u dvokrevetnim sobama u hotelima i hostelima za četiri noći plaćalo se od 110 do 150 evra, a dodatni novac trebalo je izdvojiti za hranu i piće.
 
Na Trgu "Aristotel" u Solunu, gde je bio i najveći javni doček Nove godine na kome se okupilo najviše Srba, Makedonaca, Valjevaca, Užičana, Nišlija, Leskovčana, po procenama domaćina oko 20.000, kafići i restorani svoje usluge pružali su po svakodnevnim cenama koje važe i kada nisu praznici. 
 
Katerini, grad na severu Grčke, koji objedinjava najpopularnije "narodske destinacije" za turiste sa skromnijim džepom, cene letovanja neće menjati, za razliku od destinacija na Halkidikiju, Krfu, Tasosu i onima bliže Atini, gde se već u predsezoni očekuju cene veće do 10 procenata u odnosu na prošlu godinu. U saradnji sa turističkim agencijama iz Srbije, kako je za list Danas potvrđeno u Solunu, već je počela kod agencija prodaja letnjih aranžmana na rate. 
 
"Najam dvokrevetnog studija u zavisnosti od hotela u Paraliji će u maju i junu biti dostupan po ceni od 30 do 40 evra, uz moguću doplatu za doručak od četiri evra i nešto skuplji ručak i večeru", najavljuju iz jednog hotela u Paraliji. 
  • mrk

    07.01.2018 14:04
    @LOL
    pa pri zdravoj pameti da, ali po srpskoj... eeee tu je druga prica. ali bitno da se ide u grcku na "odmor"a ono tamo 80% srbije....
  • LOL

    06.01.2018 22:47
    Cene letovanja su iste kao i unazad nekoliko godina ništa se nije menjalo.Jesu uvedene nekakve boravišne takse ali jače agencije nisu menjale svoje cene bez obzira na tu novinu dok neke manje jesu dodale tu stavku . A što se tiče nošenja hrane ja zaista ne vidim razlog da neko pri zdravoj pameti vuče bilo kakvu hranu kada putuje u mesto gde je hrana po marketima jeftinija.
  • Terješkova

    06.01.2018 21:44
    U Crnu Goru i da je 30% skuplje!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja