VIDEO: Otvoren ledeni hotel posvećen seriji "Igra prestola"

Za ljubitelje popularne serije "Game of Thrones" u Laponiji u Finskoj je otvoren hotel koji je u potpunosti posvećen tematici ove serije.
Ovaj hotel, izgrađen isključivo od snega i leda, smešten je u naselju Kitilä koje se nalazi 200 kilometara iznad Arktičkog kruga i 90 minuta od Helsinkija.
 
Sastoji se od 24 sobe, a od toga su 10 apartmani za goste koji odluče da prenoće. Hotel su dizajnirali profesionalni vajari iz celog sveta, a u svakoj sobi nalazi se ledena skulptura iz popularne TV serije koja je nastala na osnovu knjige serija Džordža R.R. Martina "Song of Ice and Fire".
 
Temperature su oko pet stepeni ispod nule pa su gostima osigurane tople vreće za spavanje.
 
Iako je preporučljivo da zbog ledenih uslova gosti ne ostaju duže od jedne noći, za one koji žele da produže svoj boravak u Snežnom selu osigurane su tople kabine.
 
Selo je svaki dan otvoreno za posetioce i ima bioskop, crkvu, arktički bar i restoran sa zamrznutim nameštajem.
 
Ulaz u Snežno selo je 18 dolara, a početna cena sobe je 200 dolara. Hotel će, zbog vremenskih uslova, biti otvoren do 8. aprila.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja