VIDEO: Jezero "Gruner See" svake godine "proguta" mali park

Piroda je puna neverovatnih lepota, a jedno od njih je jezero "Gruner See" u Austriji u blizini mesta Tragov.
Ovo malo jezero iz godine u godinu izvodi zanimljiv prirodni trik.
 
Tokom leta jezero "Gruner Ze" bukvalno "proguta" mali prirodni park koje postane sedam puta dublji u maju i junu nego tokom zime kada gotovo da nestane.
 
Jezero tokom rasta ima nadublju tačku koja iznosi oko 12 metara dubine.
 
Priroda koja okružuje jezero "Grüner See" (Zeleno jezero) ostavlja bez daha ljubitelje planinarenja koji se od napornog pešačenja rado odmaraju na obližnjim klupama.
 
Ukoliko žele da predahnu na isti način i oko sredine juna, meštani, turisti i putnici namernici moraju da obuku ronilačko odelo ili makar kupaći kostim.
 
Sa prvim danima proleća, sneg sa obližnih planina počinje da se topi i polako ispunjava basen jezera koje tada više liči na baricu duboku metar ili dva a kasnije naraste i dublje. Kako dani prolaze, staze, stabla, grane i na kraju i most nestaju ispod površine vode.
 
Rezultat ovog prirodnog fenomena je podvodni park koji polako počinje da izvire iz jezera krajem jula kada voda počinje da isparava.
 
  • Caz

    15.01.2018 08:54
    Prelepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.