VIDEO: Muzej jazavičara otvoren u Bavarskoj

Novi muzej u bavarskom gradu Pasauu otvoren je u slavu nemačke, ali i svetske, ljubavi prema jazavičarima.
VIDEO: Muzej jazavičara otvoren u Bavarskoj
Foto: 021.rs
Izloženo je više od četiri i po hiljade igračaka i drugih predmeta koji prikazuju rasu popularno nazvanu "kobasica" i simbol je Bavarske. 
 
Muzej "Dakel" osnovala su dva bivša cvećara čija je kolekcija rasla tokom četvrt veka. Slikar Pablo Pikaso i fizičar Albert Ajnštajn samo su neki od ljubitelja jazavičara. 
 
Muzej je otvoren u srcu Pasaua, na elegantnom trgu Rezidenc. Kustosi kažu da je to najveća kolekcija predmeta u vezi sa jazavičarima na svetu. 
 
"Svetu je potreban muzej pasa-kobasica. Nema te rase koja uživa takvu prepoznatljivost i popularnost kao što je ima simbol Bavarske, pas-kobasica", kaže jedan od osnivača muzeja, Sepi Kiblbek. 
 
U muzeju su izložene poštanske marke, majice sa motivima "psa kobasice" i porcelanske figure jazavičara. 
 
Nemci su u srednjem veku odgajali jazavičare da bi branili domaćinstva od lisica i jazavaca koji su napadali patke i kokoške. Psi ove rase su strasni lovci, što njihovi vlasnici uvek ističu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja