Sve putarine koje plaćate kada idete u Grčku

Na putu od Beograda do granice sa Makedonijom putarinu ćete platiti tri puta, računa portal Grčka.info.
Sve putarine koje plaćate kada idete u Grčku
Foto: 021
Kod Niša (800 dinara), Doljevac - pre Leskovca (210 dinara) i od decembra 2016. kod Preševa (80 dinara).
 
Kada je u pitanju putovanje kolima preko Bugarske, novost od 1. januara 2018. je naplatna rampa kod Dimitrovgrada na kojoj se putarina za vozila naplaćuje 190 dinara. 
 
Cene putarina u Makedoniji 
 
U Makedoniji putarinu ćete platiti na tri naplatne rampe. Prva se nalazi posle 16 kilometara od ulaska u Makedoniju, druga naplatna rampa je pre Velesa (na 63. kilometru od ulaska u Makedoniju) i treća naplatna rampa se nalazi neposredno pre isključenja za Prilep. 
 
Prva naplatna rampa: 60 denara ili 1,5 evra 
 
Druga naplatna rampa: 80 denara ili dva evra
 
Treća naplatna rampa: 60 denara ili 1,5 evra
 
Ukoliko plaćate putarinu na punktovima u evrima koštaće vas malo više: 10 evra za oba pravca. 
 
Cene putarine u Grčkoj 
 
U decembru 2017. počela je sa radom i nova naplatna rampa koja se nalazi oko 500 metara od prelaza Evzoni, a putarina za motorna vozila iznosi 1,80 evra. 
 
Kroz Bugarsku se plaćaju vinjete 
 
Cene vinjeta su: osam evra, sa važenjem od nedelju dana, ili 15 evra ako važe 30 dana. 
 
Ove cene su podložne promenama, ali one obično nisu velike. Plaćanje se vrši samo u levima. Vinjete možete da kupite i na benzinskim pumpama i tamo je moguće plaćanje u evrima, ali za to je poželjno da imate tačan iznos novčića u metalu. Kazna za neplaćanje putarine kupovinom vinjete iznosi 50 evra.
  • Vlada

    13.05.2018 17:48
    Nova naplatna rampa u MK
    U Makedoniji je sada uvedena jos jedna naplatna rampa za novoizgradjeni deo autoputa tako da se putarina sada placa na cetiri mesta.
  • mile

    13.05.2018 17:28
    Mozete pluvati I pisati sta god zelite al u crnu goru ne idem niti razmisljam.I da je dzaba il cak da mi plate ,mene imoju familiju nece videti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.