Japanski pasoš najvredniji, srpski na 36. mestu

Agencija "Henli end partners“ tradicionalno je objavila spisak najvrednijih pasoša na svetu prema broju zemalja u koje omogućavaju "slobodan ulazak".
Japanski pasoš najvredniji, srpski na 36. mestu
Foto: 021.rs
Vodeću poziciju preuzeo je Japan, čiji državljani mogu da putuju u 189 zemalja sveta bez vize ili je dobijaju na aerodromu.
 
Slede Singapur sa 188 zemalja i doskorašnji lider Nemačka sa istim brojem.
 
Treće mesto sa 187 zemalja zauzimaju Finska, Francuska, Italija, Švedska, Španija i Južna Koreja, prenosi RTS.
 
U regionu "najveću cenu" ima pasoš Slovenije, a najlošije je pozicionirana Bosna i Hercegovina na 46. mestu.
 
Naš pasoš je na 36. poziciji.
  • G

    25.09.2018 21:35
    @Preambula - u pravu ste i dodao bih još jedan "pljuc" na svaku državu u kojoj fakulteti zvrje prazni a većina stanovništva neobrazovana. Kakav narod, takva i država.
  • Preambula

    25.09.2018 10:42
    Mada to nije tema teksta,pravi smisao slobode kretanja je finansnsijsko neoptereceno kretanje i osecaj zivotnog zadovoljstva. Pljuc na svaku drzavu,posebno nasu,gde obican gradjanin nema novca da ljudski putuje i odmara godisnje 15 dana na more i 15 dana u planine zimi u smestaju srednje kategorije.
  • Era

    25.09.2018 08:13
    https://www.passportindex.org/byRank.php

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.