Tigrovi u budističkom hramu držani nezakonito

Vlasti na Tajlandu oduzele su jednom budističkom hramu tigrove nakon optužbi za krijumčarenje i zloupotrebu divljih životinja.

Tri od ukupno 137 tigrova u hramu u provinciji Kančanaburi odvedeni su u ponedeljak. Akcija prebacivanja tigrova iz hrama će trajati cele nedelje, a angažovano je više od 1.000 ljudi.

Monasi, koji negiraju ove optužbe, u početku su pružali otpor, ali su odustali kada im je uručen sudski nalog, piše BBC.

Prebacivanje tigrova u skloništa i rezervate za životinje se sprovodi tako što im obučeni veterinari ubrizgavaju bezbednu dozu anestezije, nakon čega ih nosiljkama prebacuju u transportna vozila.

Ovaj budistički hram je omiljena tiristička destinacija. Ukoliko plate hramu, posetioci mogu da hrane ove divlje životinje i da se fotografišu sa njima i pored zvanične zabrane da hramovi naplaću ulazak ili bilo koju drugu vrstu "usluge".

Tajlandske vlasti već godinama pokušavaju da oduzmu ove tigrove.

Hram je nedavno napravio plan da rade poput zoološkog vrta, ali su odustali od plana kada je vlada utvdila da nemaju dovoljne resurse.

Monasi kontroverznog hramu su optuženi za nezakonit uzgoj i trgovinu tigrovima.

Prethodni incident ovog tipa se dogodio u februaru 2015. godine, kada je otkriveno nezakonito držanje šakala, tropskih ptica i azijskih medveda koji su uzgajani u svetilištima bez neophodnih dozvola.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.