Nova vrsta noćnog leptira dobila ime po Donaldu Trampu

Nova vrsta noćnog leptira dobila je ime po novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, a razlog je više nego očigledan.
Nakon što su naučnici u čast odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame dali imena gušteru i lišaju, sada je i 45. predsednik SAD dobio "svoju" životinju. 
 
Vazrik Nazari je u Južnoj Kaliforniji otkrio insekta dugog devet milimetara sa karakterističnom "frizurom", koja neodoljivo podseća na Trampovu. Ta vrsta je dobila ime Neopalpa donaldtrumpi. 
 
Nazari kaže da se nada da će zbog imena ovaj noćni leptir privući dovoljno pažnje medija kako bi se shvatila ozbiljnost potrebe da se sačuva biodiverzitet na kontinentu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.