VIDEO: Svake godine pingvin pređe 8.000 km da poseti ribara koji ga je spasao

Neverovatnu priču snimile su kamere BBC-ja, a za samo nekoliko dana video je na Fejsbuku pogledan preko 30 miliona puta.
Jedan pingvin svake godine prepliva preko pet hiljada milja, tačnije osam hiljada kilometara samo kako bi posetio jednog ribara u Rio de Žaneiru. 
 
Naime, ovaj čovek ga je pre pet godina našao na stenama prekrivenog uljem u kritičnom stanju. Odveo ga je kući, okupao i nahranio. Nakon što mu je spasao život očekivao je da će se pingvin pridružiti svojoj koloniji i otići, ali ovaj to nije hteo da učini. 
 
Ostao je još osam meseci pre nego što je otišao, ali kroz nekoliko meseci se vratio da poseti svog omiljenog čoveka. To je nastavio da čini i narednih pet godina. 
 
  • modesti

    13.04.2017 15:32
    ...posle toliko negativnih vesti, jedna vest koja čoveku razgali srce....šta reći, nego DIVNO...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.