Nemačka samo za izmeštanje jednog guštera daje 4.000 evra, a ima ih na hiljade

Nemačke železnice moraju da izdvoje 15 miliona evra kako bi bezbedno izmestili dve vrste guštera s trase železničke pruge u izgradnji u okolini Štutgarta.
Nemačka samo za izmeštanje jednog guštera daje 4.000 evra, a ima ih na hiljade
Foto: Pixabay
Naime, projekat vredan više milijardi evra, a koji uključuje i novu železničku stanicu u ovom gradu, na čekanju je zbog toga što je otkriveno hiljade guštera na trasi "Štutgart 21" dugoj nekoliko desetina kilometara. 
 
Prema propisima zaštiti životne sredine svaka životinja mora biti izmeštena, jer se radi o zaštićenoj vrsti, a procenjuje se da će izmeštanje jednog guštera koštati i do 4.000 evra. Troškovi uključuju pronalazak životinja, njihov transport do novog staništa i kasniji nadzor. 
 
Stručnjaci za zaštitu životne sredine tvrde da su preveliki troškovi rezultat odlaganja rešavanja ovog pitanja. Projekat je najavljen još 1994. godine sa budžetom od dve i po milijarde evra, ali je gradnja počela tek 2010. 
 
Očekuje se da trasa bude operativna 2021. godine, a ukupni troškovi mogli bi dostići i 10 milijardi evra.
  • antisendvic

    11.05.2017 11:49
    Zato su oni civilizacija a mi to sto smo.
  • Eh

    11.05.2017 09:11
    Predlog
    Uradiću im to 10 puta jeftinije.
  • deda

    11.05.2017 09:09
    4000? Izgleda da su se i kod njih ugradilineki vucicevski izvrsitelji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.