Građani izabrali psa za gradonačelnika

Za najnovijeg gradonačelnika Rebit Haša, malenog grada u Kentakiju, izabran je pas Brajnet Paltro.
Brajn je pitbul od tri godine, a u borbi za gradonačelničku fotelju takmičila se protiv mačke Stele i magarca Higinsa, prenosi Hafington post.
 
Za Brajn je ovo prvi put da se oprobala u politici, ali nije prvi put da Rebit Haš (Rabbit Hash) ima psećeg gradonačelnika. Brajn im je četvrti za redom, a mandat je preuzela od Lusi Lu, koja pripada pasmini border koli.
 
Iako počasnu titulu nosi od početka godine, Brajn i dalje privlači veliku pažnju medija.
 
"Brajn je obećala da će lepo tretirati sve ljude i životinje koji dođu u Rebit Haš, posebno mačke. Inače voli da juri mačke, ali zaklela se da će se uzdržati od toga", rekla je njena vlasnica Džordi Bamroft.
 
Prema pisanju Asošijejted presa, ovaj grad je isuviše mali da bi mu zaista gradonačelnik bio potreban, ali se od devedesetih organizuju glasanja kako bi se skupio novac. Svaki glas košta jedan dolar, a građani mogu glasati koliko god puta žele.
 
Na poslednjim izborima, održanim u novembru prošle godine, prikupljeno je gotovo devet hiljada dolara koji su upotrebljeni za obnovu gradske trgovine mešovitom robom koja je prošle godine stradala u požaru.
  • naaaaa

    28.06.2017 08:55
    da
    i nasa kuca dobro laje AV AV AV i za razliku od njihovog bice dozivotni
  • Orwell Vegan

    27.06.2017 20:40
    Istina
    Bilo je i jedno pile u trci.
  • eh

    27.06.2017 18:40
    u dobrom gradu možeš i stolicu da postaviš kao gradonačelnika
    od klošus sitija i betmen digne ruke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.