VIDEO: Snimak mučenja ajkule razbesneo javnost

Snimak sa Floride koji kruži društvenim mrežama pokrenuo je lavinu rekacija, a zatim i istragu.

Na snimku od jedanaest sekundi vidi se kako grupa mladića gliserom vuče ajkulu, dok ona neprestano odskače od površine vode.

Takođe, na momente se u kadru pojavljuje i grupa neidentifikovanih muškaraca koji se smeju gledajući nesrećnu životinju. Jedan od muškaraca izgovara da će ajkula uskoro umreti.

Kapetanu iz Južne Floride Marku Kvartijanu snimak je stigao na Instagramu od osobe za koju on veruje da je bila na brodu, jer je pored snimka primio i fotografije ajkule iseckane na komade.

"Ovo je zaista bolesno, jedna od najodvratnijih stvari koje sam video za svojih 50 godina bavljenja ribolovom", napisao je Kvartijano u opisu snimka koji je objavio na svom Instagram profilu.

Kvartijano je dodao da smatra da je osoba koja mu je poslala video očekivala od njega neku vrstu pohvale.

"Ovo je zaista kul, vidite šta smo uradili ajkuli", stajalo je u poruci koju je kapetan dobio.

  • Veganka

    30.07.2017 10:06
    @VP
    "Vec duze vreme pokusavam da dobijem odgovor od vegana i vegetarijanaca na jedno pitanje. Sta bi se desilo sa planetom da svi na planeti postanemo vegani???
    Kako bi nahranili tolike ljude, da li bi mozda morali da prosirinmo obradive povrsine, na ustrb suma, divljih vrsta itd... Bilo bi to mnogo pogubno po ovu planetu, verujte mi."


    Većina obradivog zemljišta se koristi upravo za proizvodnju stočne hrane, i zbog toga se i uništavaju šume. Sa samo jedom trećinom postojećih oranica glad u svetu ne bi postojala, niti potreba za uništavanjem šuma od strane mesne, mlekarske i industrije jaja.

    To su zvanični podaci, dostupni svima, i zna ih svaki vegan kao elementarne činjenice, tako da uopšte ne verujem da si se duže vreme raspitivao kod vegana, sem što si imao za cilj da napišeš perfidan komentar.

    Uzgred budi rečeno, vegani nemaju ama vaš ništa zajeičko sa vegetarijancima. Zbog vegetarijanske ishrane strada veći broj životinja nego zbog karnističke, jer forsiraju mlečne proizvode i jaja, te zbog toga ogroman broj teladi, krava, pilića i koka nosilja biva ubijen.
  • VP

    30.07.2017 01:30
    @Veganka
    Vec duze vreme pokusavam da dobijem odgovor od vegana i vegetarijanaca na jedno pitanje. Sta bi se desilo sa planetom da svi na planeti postanemo vegani???
    Kako bi nahranili tolike ljude, da li bi mozda morali da prosirinmo obradive povrsine, na ustrb suma, divljih vrsta itd... Bilo bi to mnogo pogubno po ovu planetu, verujte mi.
  • omnivore

    29.07.2017 22:15
    @Veganka
    A jooj, a tek koliko biljaka ubijamo..
    Koliko smo virusa i bakterija istrebili.
    All life matters..

    Naravno, moj cinizam ne govori da mi se dopada ideja, ali tu smo civilizacijski jer smo napredniji od ostalih zivotinja. Drugacije ne bismo preziveli i ti vrv ne bi uzivala u svim privilegijama civilizacijskog napretka.
    Naravno, zao mi je sto u svetu postoji eksces u bespotrebnom ubijanju zivotinja..
    Jednog dana cemo jesti klonirano meso i ta ideja mi se dopada, ali dotle, nemam bas para da zivim na soji i suplementima, pa se malo smirite sa vegan virtue signaling-om. Moral je, uopstalom, fikcija ljudskog uma. Pitaj krvolocne medvede sta misle o svemu ovome.
    Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.