Džinovska kornjača pobegla iz zoo vrta, ponovo

Jedan japanski zoološki vrt je danas saopštio da traži svoju džinovsku kornjaču, koja je pobegla drugi put za manje od dve nedelje.
Odbegla kornjača je ženka, stara oko 35 godina, teška 55 kilograma i duga oko jednog metra, a kamere su je snimile dok je u utorak izlazila kroz glavnu kapiju zoološkog vrta Šibukava u zapadnoj prefekturi Okajama.
 
Radnik u zoo vrtu Jošimi Jamane je rekao da kornjača neće odmah uginuti jer će se hraniti travom ali "da su svi veoma zabrinuti". "Ona je tiha i nežna", rekao je Jamane i dodao da nema izveštaja da je neko video kornjaču.
 
Bekstvo u utorak je drugo u dve nedelje za životinju koja se u jutarnjim satima slobodno kreće vrtom.
 
Jamane je rekao da su je 21. jula pronašli na putu 150 metara od vrta. "Video sam je kad sam dolazio na posao i pozvao kolege da mi pomognu. Ona hoda brže nego što možemo da zamislimo", zaključio je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.