Slep i hrom pas ni posle 10 godina ne napušta grob vlasnika

Nemački ovčar Kapitan se već deset godina ne odvaja od groba svog preminulog vlasnika Migela Guzmana.

Odani ljubimac bukvalno svaki dan provodi na groblju u Argentini, uprkos tome što je potpuno slep i što jedva hoda, prenosi "Daily Mail".

Gospodin Guzman je psa kupio 2005. godine, kao poklon svom tada 13-godišnjem sinu Damijanu. Nakon što je muškarac naprasno umro naredne godine, pas je nestao iz porodičnog doma u Kordovi.

Guzmanova supruga i sin odmah su započeli potragu i psa pronašli na groblju, udaljenom oko 45 minuta vožnje kolima od njihovog sela. Još nije jasno kako je Kapitan pronašao grob, s obzirom na to da gospođa Guzman i Damijan tvrde da pas nikada ranije nije bio tamo.

Damijan je pokušao da dovede psa kući nekoliko puta, ali se Kapitan uvek vraćao svom pokojnom vlasniku, pa je na kraju odlučeno da tamo i ostane.

Kapitana danas hrane zaposleni na groblju.

Hektor Basega, direktor groblja, prisetio se dana kad je prvi put video psa.

"Pojavio se jednog dana, sam samcijat, i počeo da luta po groblju, sve dok nije pronašao mesto počinka svog vlasnika. Tokom dana se šeta okolo, ali se uveče obavezno vrati svom bivšem gazdi. Svakog dana, kao da gleda u sat, legne u šest sati na grob i tu provede celu noć", objasnio je Basega.

  • mogli bi

    19.08.2017 23:45
    mnogo nauciti
    Verniji su psi od ljudi a od ovog divnog psa bi i ja a i ostali mogli nauciti puno o vernosti, vecina nas se pravda nedostatkom vremena i najvoljenije obilazi par puta godisnje ili ni to, cast izuzecima. Iskreno ja sam postidjena.
  • Life

    19.08.2017 18:23
    Verni cuvar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja