VIDEO: Plavi psi krstare ulicama Mumbaja

Vlasti u Mumbaiju zatvorile su jednu fabriku zbog ispuštanja industrijskog otpada i boja u lokalnu reku Kasadi nakon čega je 11 pasa obojeno u neobičnu plavu boju.
Čopor "plavih" pasa prvi put je uočen 11. avgusta, a lokalni stanovnici su se žalili Odboru za kontrolu zagađenja.
 
Kako se navodi, fabrika je ispuštala industrijski otpad i boju u reku u kojoj se psi često kupaju, što je najverovatniji razlog promene boje njihove dlake.
 
"Šokantno je kako se bela dlaka pasa obojila u plavo. Primetili smo najmanje pet takvih pasa i zatražili kontrolu industrijskog zagadjenja", rekao je Arati Čauhan iz organizacije za zaštitu životinja u Mumbaiju.
 
Oni su upozorili da zagađenje u rekama ne utiče štetno samo na ljude, već i na životinje, ptice i reptile.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.