FOTO: Tužan prizor iznemoglog medveda u gomili smeća

Fotografija iznemoglog medveda koji u potrazi za hranom sedi usred gomile smeća na deponiji obavijenoj dimom, izazvala je brojne reakcije u javnosti.
FOTO: Tužan prizor iznemoglog medveda u gomili smeća
Foto: Pixabay
Autor fotografije je kanadski fotograf Troj Mot, koji je rekao da je potresen prizorom oklevao mesec dana da li uopšte da objavi ovaj snimak.
 
"Kada sam stigao na to neverovatno mesto, nisam uspeo da slikam. Dan kasnije odlučio sam da se vratim, bio sam spremniji da se suočim sa situacijom", kaže.
 
Mot se nalazio u jednoj udaljenoj oblasti Ontarija gde je snimao dokumentarni film. Našao se pred prizorom divlje prirode zasute otpadom koji su napravili ljudi, a usred te gomile smeća sedeo je iznemogli medved.
 
"Plakao sam kada sam napravio tu fotografiju, plakao sam dok sam je obrađivao, plakao sam iznova kada bih ponovo proživljavao taj trenutak. To je za mene sigurno najbolnija fotografija koju sam ikada napravio", naveo je Mot na Fejsbuku.
 
On je  rekao i da se osećao kao da gleda apokalipsu.
 
"Bio sam na udaljenom mestu, ničega nije bilo u blizini kilometrima, samo smeće i priroda. U tom trenutku sam shvatio koliko je sve to daleko od nas, od očiju ljudi", kazao je.
 
Mot pretpostavlja da je životinja kasnije uginula u gomili smeća.
 
"Medved je ošamućen ušao u oblak dima i vatre i nestao. Kada sam ja tu prethodno stigao, na mestu rupe bio je snažan požar. Žao mi je što nisam snimio odlazak medveda u sopstvenu jamu smrti, umesto toga spustio sam kameru i gledao u neverici", rekao je fotograf.
 
Kako kaže, dok je bio na tom mestu, medved više nije izašao iz jame.
 
"Mislim da je seo da sačeka da se plamen stiša. Video sam tu ljude kako bacaju đubre i onda ga zapale. Mislim da su medvedi naučili da je najsvežije đubre uvek zapaljeno, ili ih možda privlači njegov miris", rekao je na kraju Troj Mot.
 
  • dobrotvorka

    02.10.2017 09:58
    KUKAVICA
    Sto mu nije pomogao, zasto ga nije spasao? DEBIL.
  • hiperion

    01.10.2017 22:06
    deponije
    Pa za ne zatrpavaju te deponije? Grozota. Kanada... eto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.