Voz u Norveškoj ponovo naleteo na irvase, 17 mrtvih

Jedan voz je u Norveški naleteo na krdo irvasa, od kojih je poginulo 17, a proteklih dana je u sličnim nesrećama stradalo više od 100 irvasa.
Tor Brekan iz železničke firme "Bane NOR" rekao je da se najnoviji sudar sa životinjama dogodio 20 kilometara od mesta gde je 65 irvasa voz pokosio u subotu. 
 
Brzina kretanja vozova je odmah smanjena duž deonice od 32 kilometra na najdužoj norveškoj pruzi između Trondjahjma u centralnoj Norveškoj i Boda, severno od Polarnog kruga. 
 
Državna železnička kompanija je ranije saopštila da nije obavestila mašinovođe o prisustvu životinja na pruzi i potrebi da smanje brzinu. 
 
Vozovi su udarili irvase osam puta od 22. do 25. novembra i ubili 110 životinja.
 
Od 2013. godine ukupno 3.372 irvasa, ovaca i losova je stradalo na toj pruzi dugačkoj 729 kilometara, prema navodima norveške železnice NRK. 
 
Siri Martinsek, šefica norveške grupe za prava životinja NOAH rekla je za norvešku televiziju da će podneti prijavu policiji da bi neko odgovarao za to što se događa.
 
Posle najnovijih incidenata norveška železnica je najavila da će duž 25 kilometara pruge gde se desilo najviše nesreća, produžiti ogradu što će je koštati 34 miliona kruna (3,48 miliona evra).
  • hm

    30.11.2017 09:25
    Citam i razmisljam kako moze izgledati zivot u zemlji gde je ovo glavna i najveca vest i jedina briga i problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.